Ağız boşluğu içerisinde bulunan yumuşak doku ( dil, damak, dudak, yanak gibi) ve yumuşak doku dışında ki sert dokuları (dişler, kemikler) ilgilendiren ve her insan da görülebilen rahatsızlıkların teşhisini ve cerrahisini lokal anestezi, genel anestezi veya sedasyon anestezisi uygulayarak ameliyathane ortamı içerisinde operasyonlar yapan bir bölümdür.
Diş çekimi sonrasında yapılması gereken işlemler nelerdir?
Çekim yapılan bölge üzerine yerleştirilen tampon kanamaya baskı uygulamak ve kanamayı durdurmak içindir. Dolayısıyla yarım saat süreyle tamponun ısırılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra 24 saat süreyle çok sıcak yiyecekleri, alkol-sigara ve asitli içeceklerin kullanılmamasına özen gösterilmelidir. Diş çekimi gerçekleştikten sonraki gece yüksek bir yastıkla yatılmalı ve kesinlikle ağrı kesici olarak aspirin ve benzeri ilaçlar kullanılmamalı, yalnızca doktorun önerdiği ilaçlar kullanılmalıdır. Eğer cerrahi bir müdahale veya zor bir çekim yapıldıysa, çekim yapılan bölgeye dışarıdan, aralıklı olacak şekilde buz uygulanmalıdır. Buz doğrudan cilde uygulanmamalıdır.
Diş çekiminden sonra ki devam eden süreç içerisinde, durmayan kanama, kötü koku, yüksek ateş ve ağrılı kızarıklık ile şişkinlik şikâyetiniz olursa, diş çekiminden 4-5 gün geçmesine rağmen tükürükle karışan kan, şişlik ve ağız açmada zorluk çekme gibi şikâyetler halen devam ediyorsa, fazla vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmalısınız.