Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi

Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, ağız içerisinde bulunan bütünyumuşak dokuların ( dudak, tükürük bezleri, dil, yanak vb.) dişlerin, çenenin ve aynı zamanda çene ekleminin bütün rahatsızlıklarının ve hastalığının teşhisi ve cerrahi tedavileri gerçekleştirilir. Hastalara uygulanacak olan işlemin şekline ve hastanın durumuna göre yapılması planlanan cerrahi işlemler lokal anestezi, bilinçli sedasyon ya da genel anestezi altında yapılmaktadır.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalında Uygulanan Tedavi Hizmetleri

    • Sürmüş ya da gömülü kalmış dişlerin çekimi ve sürdürülmesi,

 

    • Dental implant uygulamaları ile birlikte gerekli olduğu taktirde sinüs lifting (sinüs yükseltilmesi) ve/veya greft (kemik tozu-otojen blok greftler) uygulamaları,

 

    • Protez yapım aşaması öncesi ağızda bulunan yumuşak ve sert dokuların cerrahi olarak şekillendirilmesi,

 

    • Ağız içinde bulunan yumuşak (dudak , damak, dil, yanak, kaslar vb.), ve de sert dokularda (dişler, kemikler) oluşan kistik veya tümöral oluşumların tedavileri,

 

    • Çene yüz bölgesinde gelişen enfeksiyonların tedavileri,

 

    • Diş ve çene kırıklarının tedavisi,

 

    • Çene kemikleri ve etrafında bulunan yumuşak doku defektlerinin rekonstrüksüyonu.

 

    • İmplant cerrahisi,

 

    • Diş hekimi korkusu bulunan hastaların genel anestezi ve sedasyon yapılarak tedavi edilmesi.

İmplant Uygulaması Nedir? Avantajları Nelerdir?

İmplant; çene kemiğine takılan ve takılacak olan protezlerin daha sıkı tutunması için yapılan yapay diş kökleridir. Bahsedilen bu yapay diş kökleri; ağzımızda bulunmayan, eksik dişlerimizin yerine yapılır ve oldukça uzun ömürlü kullanılabilirler. Uzman hekimler tarafından, son derece de hijyenik bir ortamda küçük ve basit bir cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilen implantlar, yaklaşık 2-3 ay içerisinde çene kemiğine tutunur, oturur ve artık bu yapay diş kökü protezleri taşıyacak duruma gelir. Ancak; implant uygulamasının yapabilmek için; hastanın kemik yapısının uygun olması ve diş etlerinin sağlıklı olması oldukça önem arz etmektedir. İmplantları destekleyecek bu şartların yerine getirilmemesi halinde; ek kemik cerrahisi uygulamaları ile implantların yapılması ve yüksek başarıların elde edilmesi mümkündür.

İmplant uygulamasının en büyük avantajı; kişinin kaybetmiş olduğu eksik dişin ya da dişlerin yerine, neredeyse doğal diş ile tamamen aynı özellikte olan sabit dişlere sahip olunmasıdır. İmplant dişlerin kullanımı; uygun koşullarda ve uzman kişiler tarafından yapıldığı takdirde uzun yıllar kullanılabilir. Bu süreçte kişinin yapacağız ağız ve diş bakımı da önemli rol oynar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top